Om

Modet og sårbarheden

 

Kreativitet består af koblingen mellem inspiration og initiativ. Drømme vi ikke handler på er bare drømme. Drømme der kobles sammen med den faste hensigt at manifestere dem, antager en stålhård virkelighedskarakter. De bliver til virkelighed når vi er tro mod dem. Når vi tager det næste lille skridt, rykker de store skridt tættere på i takt med at de bliver mindre. Vi må ikke falde fra på, at vi skal vide præcist hvordan vores arbejde skal fuldendes og være sikre på det succesfulde modtagelse i verden. Vi må derimod vise helhjertet engagement. Vi skal bruge vores intellekt til at skabe noget, ikke til at tænke på at skabe noget. Vi må ikke fornægte skaberprocessen fordi vi er så fokuserede på om produktet rammer plet og får succes.

Mod. Sig hvad du mener med hele dit hjerte. Det er vigtigt det du har på hjerte. Ellers ville det ikke være dér – i dit hjerte. Rejs dig op og bliv registreret, tæl med. Det er den modiges natur. Nye idéer opstår når nogen tør være anderledes. Det er meget sværere end ”business as usual”. Vores traditionelle business miljø er endnu ikke et trygt sted at åbne vores hjerter og følge vores intuition, for alt hvad vi siger og gøre skal retfærdiggøres og analyseres. Det at tro noget er ikke lige så godt som det at vide noget. Hvordan kan vi så opnå nye indsigter? Og være kreative i livet, stille os frem og gøre noget, prøve noget og måske fejle lige der, men vinde på sigt? Vi skal udtrykke os selv som mennesker, det er det der betyder noget i sidste ende. Når vi tør stå ved den vi er og det vi står for. I et miljø hvor dette accepteres vil idéer blomstre frem.

Det er ikke nemt, jeg ved det. Jeg har snydt mig selv i mange år. Bildt mig selv ind at det var for min egen skyld at jeg gjorde som man forventede af mig. Jeg har holdt min facade ren og fin. Jeg havde nemlig aldrig lært at vise min ægte storhed og stille mig ud i verden og fortælle om mine idéer. Det var alt for sårbart for mig. Det var for personligt. Jeg identificerede mig selv med idéen og det gjorde ondt når den fik hug. Så jeg krøb hjem igen og gemte mine idéer i mig selv. De fleste af dem ihvertfald. Dem jeg viste frem, viste jeg halvhjertet uden rigtig at tage ejerskab. Så forlod idéerne mig, for de ville selvfølgelig tages alvorligt!

Det bliver de nu. Jeg har lært at det både er idéen og mig der skal udvikle os sammen. Vi skal stå ved hinanden som et team. Men det har været en lang proces. En proces jeg aldrig bliver færdig med for der vil altid komme nye idéer som jeg skal handle på eller give videre til andre.

Jeg kan hjælpe dig med at stå ved dine idéer og udvikle dem i kongruens med din egen udvikling. Så du kan følge med og både dig og din idé kan komme ud i verden og gøre en forskel eller være hinandens læring.